Prije nego se odlučite na kupnju klima uređaja, pročitajte ova tri savjeta:

1. Kupujte u suradnji sa stručnim sajvetnikom

U današnje vrijeme klima uređaji se mogu kupiti u svim većim trgovačkim centrima. Takva kupnja je u zadnje vrijeme često i najpopularnija te kupci često kupovini klima uređaja pristupe bez potrebnog znanja i pripreme. Umjesto dublje analize snage i potrošnje, razmatraju često samo dizajn, specifikacije na papiru i cijenu. Trgovci često u nespecijaliziranim trgovinama nemaju potrebna znanja o klima uređajima i klimatizaciji da im pomognu, već prodaju iskuljučivo ono što imaju u ponudi.

2. Inverterska klima dugoročno vam donosi uštedu

Nove generacije visoko učinkovitih inverterskih klima uređaja imaju visok koeficijent iskoristivosti te pouzdano griju i na niskim vanjskim temperaturama, iako se na prvi pogled čine kao skuplji izbor.

3. Profesionalna montaža klima uređaja

Profesionalna montaža je ključan faktor za ispravan, učinkovit i dugotrajan rad klima uređaja. Postavljanje i brigu o klima uređaju treba povjeriti ovlaštenoj firmi za klimatizaciju jer u tom slučaju montažu izvode educirani i licencirani tehničari koji rade po pravilima struke i po uputama proizvođača.  Jedino profesionalna briga osigurava maksimalnu kvalitetu, a time i funkciju klima uređaja.